Klas van Juniorbaas Lot verrast door theatermaker

Lot van Kessel uit Veghel is Juniorbaas van de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade. Ze kreeg eerder al een fotoshoot en stond op de cover van de Juniorfolder. Op vrijdag 11 november werd Lot, én haar hele klas, verrast met een bezoek van theatermaker Mark Haayema.  

Mark Haayema is schrijver, acteur en theatermaker. Aankomend seizoen brengt hij een van zijn boeken, Johannes de Parkiet, naar het theater. De klas hing aan zijn lippen toen hij voorlas uit het boek, vertelde over de theaterwereld én de voorstelling die op 25 februari te zien is in Spectrum Podium Schijndel namens de Blauwe Kei. Lot en haar klasgenoten hebben na de verhalen van Mark Haayema ook nog iets om naar uit te kijken; ze mogen allemaal gratis een bezoek brengen aan de voorstelling in Schijndel. 

Johannes De Parkiet is een kleurrijke, beeldende voorstelling (6 t/m 12 jaar) met live muziek. De vogels in de voorstelling zijn van hout, maar lijken levensecht! Doordat de makers technieken gebruiken van handspring puppetry (zoals in films als Warhorse) worden bewegingen van echte vogels nagebootst en zie je de vogels op een prachtige manier tot leven komen.