WAUW WAT EEN WEEKEND

Zes uitverkochte voorstellingen, een bomvolle Noordkade tijdens Nacht van de Noordkade, leuke en leerzame rondleidingen en een gezellige familiedag op zondag. Wij genieten nog even na van het Theaterweekend en kijken nu al uit naar volgend jaar!

In het weekend van 27, 28 en 29 januari vond het Nationaal Theaterweekend weer plaats. De ingrediënten zijn inmiddels bekend: voorstellingen voor € 10 en een uitgebreid randprogramma. Bezoekers van de Blauwe Kei genoten van zes uitverkochte voorstellingen, Nacht van de Noordkade, rondleidingen en een familiemiddag. 

Bekijk hier de aftermovie die de organisatie van het landelijke Theaterweekend maakte. Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade is daarin regelmatig te zien!

Nacht van de Noordkade
Vrijdag vonden ruim 5500 bezoekers de weg naar de Nacht van de Noordkade, een groots indoorfestival voor jong en oud met muziek, dans, theater, beeldende kunst, film, exposities en demonstraties dat al voor de 6e keer georganiseerd werd. Waar je ook was, overal in de voormalig fabriek werd je verrast met optredens, exposities en demonstraties. In de Grote Zaal van de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade was voor een tientje de voorstelling The Roaring Twenties van Släpstick te zien. Dit “vermaak op wereldformaat” (AD) was volledig uitverkocht en bezoekers waren na afloop onder de indruk van de voorstelling. 

In het Magazijn trad cabaretduo Blauwe Vinkjes drie keer op. Bezoekers die verzekerd wilden zijn van een plekje, konden het gratis ticket vooraf reserveren. Daarnaast werd de zaal gevuld met voorbijgangers. Met drie keer een volle zaal was ook dit een succes. 

Rondleidingen
Op zaterdag verzorgde Harry Vermeulen (directeur van Theater De Blauwe Kei en directievoorzitter van Stichting Cultuurfabriek) en Sebastiaan Beks (directeur CHV) rondleidingen. Gasten die hier een gratis kaartje voor hadden gereserveerd werden ontvangen met koffie/thee en wat lekkers en kregen aansluitend uitleg over de zalen van De Blauwe Kei en een aantal bijzondere ruimtes van de oude veevoederfabriek. Daarnaast konden ze ervaren hoe het is om op een podium te staan voor een zaal met ca. 650 stoelen (“dan voel je jezelf echt klein”) en natuurlijk werd de Koningstheatercollectie niet overgeslagen. Deze bijzondere Noordkade parel hangt backstage en is enkel op bijzondere momenten te bezoeken. ’s Avonds was in het theater de uitverkochte voorstelling van Rayen Panday te zien.

Familiedag
Op zondag werd het Theaterweekend afgesloten met vier uitverkochte voorstellingen; twee keer Kruimeltje De Familiemusical (Grote Zaal) en twee keer BullyBully (Magazijn). Rondom de voorstellingen was er van alles te doen in de foyers bij de zalen. Kinderen konden knutselen, kleuren en spelen, je kon jezelf laten schminken, op de foto in het fotohokje, een mooie balloncreatie halen bij de ballonnenclowns en er was live-muziek.

Wij kijken terug op een geslaagd Nationaal Theaterweekend. Een weekend waarin het Prins Bernard Cultuurfonds en het Nationaal Theaterfonds in samenwerking met theaters laten zien dat theater leuk is voor iedereen.