JUNIORBAAS LOT ONTHULT SPREEKBEURTENBOX

Speciaal voor basisschoolleerlingen die hun klasgenoten graag meer vertellen over theater, heeft de Blauwe Kei de Spreekbeurtenbox gecreëerd. Met deze box, vol boeken, spellen, gadgets, tutorials en filmpjes over theater, steelt ieder kind de show. Op dinsdag 7 maart kreeg Lot, Juniorbaas van het theater, de primeur. Op het podium van de Blauwe Kei gaf ze, samen met een vriendinnetje, vol enthousiasme een spreekbeurt over theater. 

Haar klasgenoten hingen aan haar lippen toen zij samen met haar vriendinnetje Eline alle ins en outs vertelde over theater. Ook maakten de twee een theaterquiz en nodigden ze hun leerkrachten uit om terplekke op het podium, vermomd met pruik en snor, een scène te improviseren. Dat laatste leverde veel gegiechel op in het publiek. Lot: “Het was echt super leuk en bijzonder om mijn spreekbeurt op een écht theaterpodium te mogen geven!” Na afloop van de spreekbeurt kreeg de hele klas nog een rondleiding en kijkje achter de schermen bij het theater.

Met gebruik van de Spreekbeurtenbox kom je meer te weten over hoe theater is ontstaan, leer je hoe je een perfecte theaterposter maakt, speel je een theaterspel met de hele klas, voer je zelf een toneelstuk op, kun je iedereen vertellen hoe het er achter de schermen van een theater aan toe gaat en nog veel meer. Alles voor een creatieve spreekbeurt dus!

De Spreekbeurtenbox wordt gratis uitgeleend aan leerlingen van het basisonderwijs. Meer informatie over de Spreekbeurtenbox vind je hier