Geslaagde excursie

Vrijdag 3 maart hadden we een heerlijke excursie in Den Haag, met de Op De Huid seriekopers. Een bus vol theaterbezoekers bracht een bezoek aan dansgezelschap Lonneke van Leth Dans, theater Amare en theatermaker Cézanne Tegelberg. 

De excursie werd georganiseerd in het kader van de series Op De Huid, die we als sinds 2011 programmeren. Wie een serie bestelt, wordt als onderdeel van het randprogramma uitgenodigd om deel te nemen aan de excursie.

Op vrijdag 3 maart vertrok de bus om half 9 richting Den Haag, waar we werden ontvangen met koffie en thee door Lonneke en enkele dansers van het dansgezelschap Lonneke van Leth Dans. Wij mochten als eerste live-publiek de voorstelling Meneer Pannenkoek (4+) zien en enkele bezoekers mochten zelfs meedoen. Aansluitend vertelde Lonneke en haar dansers onder andere wat zij doen en hoe ideeën van voorstellingen tot stand komen. In mei is dansvoorstelling Het Verrotte Leven Van Floortje Bloem te zien in ons theater.

Vervolgens ging de groep naar Amare, waar werd gelunched in de Stadskantine. Aansluitend was er een rondleiding door het gloednieuwe Amare, huis voor cultuur, educatie, events en ontmoetingen. In Amare zijn onder andere het theater, Koninklijk Conservatorium, Nederlands Dans Theater en Residentie Orkest gevestigd. 

De afsluiter was extra bijzonder. De groep werd gastvrij ontvangen bij theatermaker Cézanne Tegelberg thuis, in een kas. Daar liet zij, samen met een acteur, zien hoe het proces van voorstellingen maken in z'n werk gaat. Ook hadden zij enkele prachtige poppen bij. Onder andere uit de voorstelling Yuto & De Boom, die in oktober bij ons te zien was. Na een rondleiding over haar terrein, vertrok de bus weer richting Veghel. 

De excursie werd voor het eerst sinds 2019 georganiseerd en het was een zeer geslaagde dag. "HARTELIJK dank voor een zeer interessante afwisselende theaterdag. Van de afgelopen drie excursies die wij hebben meegemaakt vonden wij deze top 1." en "wij genieten nog na van deze enerverende dag. Hartelijk dank, nogmaals. Bijzonder dat de Blauwe Kei dit voor ons organiseert". waren enkele van de enthousiaste reactie. 

OP DE HUID SERIES
De Blauwe Kei, theater aan de Noordkade biedt ieder seizoen twee series Op De Huid aan; vijf voorstellingen waarbij je ‘op de huid’ van de artiest zit. Voorstellingen die je raken. Die intiem, niet-alledaags, minder bekend en juist daarom ontzettend boeiend zijn.