BIJT! Kunst over Voedsel Festival

We gaan weer iets tofs doen met onze Noordkade collega's. Wij presenteren BIJT! kunst over voedselfestival. Een verrassend, interactief festival dat zich vastbijt in het thema voedsel.

In 12 festivaldagen, van 28 juni t/m 9 juli, geniet je van live muziek, toneel, film, beeldende kunst, dans en… eten! Eén ding hebben alle activiteiten gemeen: ze hebben een directe link met voedsel, in de breedste zin van het woord.

Het programma is te vinden op www.bijtfestival.nl, bekijk hier de 12-daagse timetable. 

SLACHTVISITE
Onder andere de theatervoorstelling Slachtvisite staat op het programma; een voorstelling waarin de makers samen met de ambachtelijke slager op zoek gaan naar antwoorden op vragen als ‘Welke weg heeft het stukje vlees dat op ons bord ligt afgelegd?’

LAIKA
Het Vlaamse theatergezelschap Laika brengt de zinnenprikkelende voorstelling Landmaal, uit de trilogie ‘koken voor het einde van de wereld'. Op BIJT! is deze voorstelling zelfs voor het eerst in Nederland te zien! Laika is ook te zien met de 7+ voorstelling Aardappelsoep.

KITCHEN CONCERT
Chef Jasper Udink ten Cate speelt als creative chef zijn Kitchen Concerts, een theater, restaurant, museum en popconcert in één!

MEER WETEN
Dit is nog niet alles. Het programma van dit festival is nog volop in ontwikkeling. Uiteraard houden wij je hiervan op de hoogte. Neem voor meer info een kijkje op de spiksplinternieuwe website www.bijt-festival.nl en zet 28 juni t/m 9 juli in je agenda! 

Theaterdirecteur en directievoorzitter van de Cultuurfabriek Harry Vermeulen: “Veel mensen zijn bezig met het vraagstuk over ons dagelijks eten en drinken, waar dat vandaan komt en hoe het -ook in de toekomst- geproduceerd moet worden. Niet alleen wereldwijd, maar ook in onze directe omgeving. De verhalen, emoties en denkbeelden over ons voedsel geven we graag -letterlijk- een podium op onze Noordkade, een plek waar voedsel in het DNA zit. Bijzondere theatermakers, kunstenaars, musici en ‘chefs’ nemen je 12 dagen lang mee in hún inspirerende en soms kritische kijk op voedsel. Je komt toch ook?”