Zeemaal

Laika trilogie

Wist je dat het Belgische theatergezelschap Laika aankomend seizoen maar liefst drie keer in ons theater te zien is? Naast Landmaal komt Laika ook naar Veghel met Aventuras (14, 15 en 16 februari) en Zeemaal (24, 25 en 26 april). 

LANDMAAL - 28 & 29 december (NL première)
Theatermaker Sien Vanmaele is bezorgd over de planeet. Ze nodigt je uit aan haar ‘altaar der verstoten voedselwaren’ en dompelt je onder in de wondere wereld van de micro-organismen die ons eten lekkerder, makkelijker te verteren en langer houdbaar maken. Je gaat, samen met Sien, aan de slag met brood van gisteren, gebutste groenten en gedeukt fruit. Samen eten we een maaltijd als daad van verzet.

AVENTURAS - 14, 15 & 16 februari - voor 9 t/m 109 jaar
Aventuras is een interactieve tocht waarbij de deelnemers telkens voor uitdagende keuzes staan. Een reis door bizarre werelden waarbij je moed danig op de proef wordt gesteld. Een ontmoeting met ongrijpbare wezens die je aansporen om door te zetten. Vergeet vooral je paspoort niet. Laika en Prado - Associação Cultural maakten voor deze voorstelling een mobiele en zintuiglijke installatie, geïnspireerd door de fantastische beelden en teksten uit Aventuras De João Sem Medo van de Portugese auteur José Gomes Ferreira. 

ZEEMAAL - 24, 25 & 26 april
Kan je de wereld redden vanuit de keuken? Sien neemt je mee op een zintuiglijke reis langs stranden en kliffen, brengt verslag uit van ontmoetingen met zeewieroogsters en zilte landbouwers en filtert de plastic soep uit haar stadsleven. Ze laat je kijken, luisteren, ruiken, voelen, proeven, maar ook snijden, stampen en mengen. Zeemaal is een avond vol hoop; een verbindend diner waarin je nieuwe manieren ontdekt om naar onze stormachtige realiteit te kijken