Wie heb je gezien?

Er stonden drie cabaretiers op het podium afgelopen zaterdag én een presentator. Weet jij nog wie het waren? Kim Schuddeboom, Piet van Eeghen, Myrthe Siebinga en presentator Martijn Kardol. Onthoud die namen!

Kim Schuddeboom
Kim is lid van Comedytrain en veelvuldig te zien in Toomler. In 2022 speelde ze dubbelprogramma's met Ronald Goedemondt, Henry van Loon en Jeroen Leenders. Haar tv-debuut heeft ze ook al gemaakt: op 5 april in de Avondshow Stand-ups. "Bij Kim zit je goed als je van een beetje cynisme en ontwapenende nuchterheid houdt", aldus NRC in haar viersterrenrecensie. Extra leuk: op vrijdag 12 januari is Kim met haar avondvullende soloprogramma Ongeschreven bij ons te zien en er zijn nog tickets! 

Piet van Eeghen
Vrijwel uit het niets won autodidact en wiskundeleraar Piet de Publieksprijs op het Leids Cabaret Festival 2022. De Telegraaf prees zijn virtuoze taalgebruik en onnavolgbare timing. Piet verovert de zaal met zijn charme, deelt bizarre hersenspinsels met het publiek en neemt zijn geest schaamteloos onder de loep. 

Myrthe Siebinga
Volgens Myrthe is het leven 'te kort om er lang over na te denken, maar te lang om er af en toe niet even goed bij stil te staan'. Ze neemt je op speelse wijze, met een flinke dosis humor, mee in haar associatieve denkwereld waar af en toe ook ruimte is voor een liedje en misschien zelfs een dansje. Dit alles doet ze natuurlijk niet alleen, ze wordt hierin begeleid door zichzelf.

Presentator: Martijn Kardol
Martijn won als eerste cabaretier ooit in één theaterseizoen alle prijzen van het Groninger Studenten Cabaretfestival en het Leids Cabaret Festival. Zijn debuutvoorstelling Bang werd overladen met lovende reacties en werd genomineerd voor de Neerlands Hoop 2018. Martijn tourt op dit moment door het land met De Situatie, zijn derde avondvullende voorstelling.