Fabriek Magnifique

Van vrijdag 22 t/m zondag 24 juli vindt in Veghel het cultuurfestival Fabriek Magnifique plaats. Er valt dat weekend vanalles te beleven! Theater en muziek, kunst en cultuur, design en food. Klein en groot, lokaal en landelijk, fantasie en werkelijkheid.

De Blauwe Kei heeft tijdens het weekend twee voorstellingen op het programma staan waar je gratis naartoe kunt. Kom je ook?

  • zaterdag 23 juli: Comedy Café
  • zaterdag 23 en zondag 24 juli: De Grote Reis (4+)

Hilarisch, messcherp, gortdroog, inventief, vreemd of met een muzikale twist. In ieder geval altijd grappig. Dat is waar stand-up om draait: de grap! Tijdens Fabriek Magnifique kun je bij de Blauwe Kei een bezoek brengen aan het Comedy Café. Een ongedwongen avond genieten, met een drankje binnen handbereik. 

Tickets

Toegang is gratis, maar om zeker te zijn van een plek kun je vanaf aanstaande vrijdag jouw gratis ticket alvast reserveren via www.blauwekei.nl/comedycafefm. Er is een beperkt aantal tickets beschikbaar, vol is vol!

Wie komen er?

 

  • Marlon Kicken
  • Marco Lopes
  • Victor Luis van Es
  • Jules Keeris

Meer weten over deze cabaretiers? Kijk hier!

Stap in een échte bus voor een grote reis rond de wereld. Voel het trillen van de bus en de spanning en het avontuur van onderweg zijn. In circa 35 minuten kom je in tientallen vreemde landen; je gaat door bergen en dalen, smalle tunnels en donkere bossen en komt zelfs op de bodem van de oceaan terecht. De bus is een oude stadsbus met een interieur op kinderformaat. De bus rijdt echt, maar na het avontuur blijkt dat hij helemaal niet van z’n plek is geweest.

De adviesleeftijd is 4 t/m 7 jaar, maar iets oudere broertjes en zusjes kunnen gerust mee instappen.

Tijdstippen

De Grote Reis 'vertrekt' op de volgende tijden: 

  • Zaterdag 23 juli – 13.00, 14.30, 16.00 uur 
  • Zondag 24 juli – 11.00, 13.00, 14.30, 16.00 uur

Tickets

Een ticket vooraf reserveren is niet nodig, je kunt op de dag zelf (gratis) instappen. Ben wel op tijd, want vol is vol. De bus vind je tussen de silo's buiten aan de kade.

De Grote Reis is een installatie van beeldend kunstenaar en theatermaker Judith Nab. Voor dit project liet Judith zich inspireren door persoonlijke herinneringen aan een reis van een half jaar, die ze als kind met haar ouders en broers maakte. Ze maakte animaties van foto’s, objecten en vooral landschapstekeningen. Met De Grote Reis reisde Judith werkelijk heel Europa rond. De bus stond onder andere op festivals, schoolpleinen en in woonwijken.