Onze locatie

“Als op de Noordkade je creativiteit niet begint te borrelen, dan gebeurt dat waarschijnlijk nergens!” 

Greater Venues

“Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade is ingebed in nieuwe, verrassende culturele hotspot van Veghel."

Brabant Cultureel

OVER DE NOORDKADE

De oude machines zwijgen, maar stil is het nooit in deze voormalige veevoederfabriek. De Noordkade bruist en ademt geschiedenis, kunst, food en cultuur.

Kom dansen, feesten, film kijken, naar het theater, ontsnappen uit een escaperoom, beeldhouwen, smeden, dineren, borrelen, trouwen, kunst bewonderen, muziek maken, winkelen, oude machines bekijken, festivallen, schilderen, maar vooral…

kom ronddwalen!


Want pas dan ontdek je écht hoeveel er te beleven is op de Noordkade.

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op de Noordkade op www.noordkade-veghel.nl.

"Een uniek theater in Brabant. Die titel verdient de Blauwe Kei in Veghel zeker; ingebouwd en leunend op het kolossale industriële erfgoed van de CHV."

Brabant Cultureel

"Je wordt meegenomen in de tijd van toen met de faciliteiten van nu. The place to be voor wie echt verrast wil worden!"

Greater Venues

TERUG IN DE TIJD

Dat op de Noordkade ooit Europa’s grootste mengvoederfabriek stond, kun je eigenlijk niet missen! Silo’s, trechters en andere stellages zijn stijlvol intact gehouden en namen als De Afzakkerij, het Magazijn en de Koekbouw verwijzen naar tijden dat de fabriek nog op volle toeren draaide.

In 1915 verrees de eerste grote graansilo op het terrein. De Coöperatieve Handels Vereniging (CHV), een inkooporganisatie voor mengvoeders, kunstmest en granen, vestigde zich op deze plek vanwege de centrale ligging in de Brabantse Meierij, alsmede de aanwezigheid van goede verbindingen over spoor en water.

In de periode van 1915 tot 1970 is het complex regelmatig uitgebreid en verbouwd. Er ontstond hierdoor een uniek ensemble aan gebouwen, met een grote verscheidenheid aan bouwstijlen.

Meer weten over de geschiedenis? Boek een rondleiding bij Siemei!

DE MAGIE VAN 100 JAAR NOORDKADE

Ter ere van het 100-jarig bestaan van de Noordkade werd in 2018 de documentaire De Magie Van 100 Jaar Noordkade gemaakt. Zeker een kijkje waard!

MEER WETEN? MISSCHIEN ZOEK JE DIT!