STADSBAL MEIERIJSTAD

HET LEUKSTE DANSEVENEMENT VAN DE REGIO

Phoenix Cultuur en de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade organiseren op zaterdag 14 oktober in samenwerking met deDanspunt op de Noordkade een swingend feest met verschillende dansstijlen voor iedereen die van dansen houdt, jong en oud! Ga een avond helemaal los op muziek van twee dj’s, volg inspiratieworkshops en geniet van meerdere swingende shows.

Je kunt een ticket bestellen voor het feest mét workshops, of alleen voor het feest.

KENNISMAKEN MET DANSSTIJLEN

In het Magazijn, de Apotheek en de Podiumzaal kun je inspiratieworkshops in Ierse dans, Boogie Woogie en Salsa volgen. Je kunt met twee workshops meedoen voordat de dansavond losbarst.
In de Apotheek en de Podiumzaal draaien dj’s die ervoor zorgen dat je de hele avond heerlijk kunt dansen op Salsa of Boogie Woogie muziek.

WORKSHOP IERSE DANS

Ierse dans is een unieke combinatie van dans, muziek en gezelligheid: voor iedereen, ongeacht niveau of leeftijd. In de workshops ligt de nadruk op het aanleren van een paar eenvoudige beginnerspassen en die daarna samen toepassen in een ceili (groepsdans): lachen en plezier gegarandeerd. De workshop is toegankelijk voor iedereen, met of zonder danservaring!

De workshop wordt gegeven door Micky van Wijnen van Irish Dance Academy Scoil Rince A Ghrá. 

WORKSHOP SALSA

Salsa is een zeer passionele dans met Cubaanse afkomst en wordt vaak genoemd met andere latin dansstijlen als de tango en de paso doble. Maar salsa heeft een hele eigen cultuur, muziek en techniek. De dansstijl komt uit de jaren 20 en wordt bijna altijd met een partner gedaan. Alhoewel er ook vormen zijn als salsa suelta die meer als linedance worden uitgevoerd. Salsa heeft zich  vanuit Zuid-Amerika over de hele wereld verspreid.

Deze workshop wordt gegeven door Eddy Takaria en Marit Huijberts (EasySalsa). Zij geven Cubaanse Salsa les bij Phoenix Cultuur in Veghel. Tijdens de workshops is er aandacht voor zowel solo dansen als koppeldansen.

WORKSHOP BOOGIE WOOGIE

Boogie Woogie is een swingdans. Het is ontstaan rondom Afro-Amerikaanse volkszang (blues) en ritmisch pianospel dat zich vanaf eind 19e eeuw heeft ontwikkeld in Amerika. In 1928 kwam de naam Boogie Woogie voor het eerst voor in een singletje. Gedurende de decennia daarna heeft het zich, geïnspireerd door de Amerikaanse Rock-’n-roll en Lindy Hop uit de jaren dertig, veertig en vijftig, verder ontwikkeld tot wat we nu kennen: een speelse en geïmproviseerde koppeldans gedanst op Boogie Woogie, blues en Rock-’n-rollmuziek.

Deze workshop wordt gegeven door Yvonne Verhagen samen met haar man en danspartner Joachim.

PROGRAMMA

19.15 – 20.00 uur - workshops 

  • Apotheek : Boogie Woogie
  • Magazijn: Ierse Dans
  • Podiumzaal: Salsa

20.15 – 21.00 uur - workshops

  • Apotheek: Boogie Woogie
  • Magazijn: Ierse Dans
  • Podiumzaal: Salsa

21.00 uur - dansfeest in Apotheek met DJ A3 en in Podiumzaal met DJ Gerald

22.00 uur - showcases in Podiumzaal

01.00 uur - einde avond

Bovenstaand programma is nog onder voorbehoud, er kunnen nog wijzigingen plaatsvinden.

ONTSTAANSGESCHIEDENIS STADSBAL

StadsBal startte in 2013. In dat jaar werd de Nationale Dansweek georganiseerd waarbij het de bedoeling was dat alle dansscholen in Nederland mee zouden doen. Gedurende een week werden er in het hele land workshops georganiseerd. Delft deed daar ook aan mee en vroeg Theater de Veste het event te hosten. Zo kwamen ze op StadsBal Delft dat inmiddels al jaren succesvol draait. Een uniek feest waar diverse dansstijlen samenkomen en waar (professionele) dansers dansliefhebbers inspireren in een workshop en een show.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR
Irish Dance Academy Scoil Rince A Ghrá, Eddy Takaria en Marit Huijberts, Yvonne en Joachim Verhagen, DJ A3, DJ Gerald, Phoenix Cultuur, deDanspunt, de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade.