GOUDEN DANS

 

HET GOUDEN DANS PROJECT

Samen producties maken met beweging, muziek, beelden, heel veel plezier en applaus, dat is de essentie van Gouden Dans. Het is hét dansinitiatief voor mensen op leeftijd. Onder leiding van een professionele choreograaf maken de (eigen)wijze senioren samen een echte theatervoorstelling. Het doel van het project is bewegen, eenzaamheid op afstand houden en nieuwe vrienden maken. 

In seizoen 2019 – 2020 organiseerden wij dit project voor de eerste keer. Op zondag 9 februari 2020 was de eindvoorstelling Kom Dans Met Mij De Danzon twee maal te zien in onze Podiumzaal.

Dit seizoen organiseren wij een 2e editie van het Gouden Dans project. De repetities starten op woensdag 1 februari 2023 en de eindvoorstelling, genaamd Super, is op zondag 4 juni 2023.
Meer informatie over de eindvoorstelling Super en kaartverkoop volgt.

"Genieten van dansende 'jongeren van toen'. Gouden Dans in De Blauwe Kei ontroert. De energie en levenslust spatte ervan af, tijdens de eindvoorstelling van het Gouden Dans Project"
(Brabants Dagblad).

 

 

REACTIES DEELNEMERS

  • “Gouden Dans heeft me uit mijn isolement verlost. Klinkt dramatisch, maar zo was het wel”.
  • “Mijn zelfvertrouwen is terug, ik leef weer, heerlijk!”
  • “Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik eigenlijk helemaal niet z’n stoethaspel ben”.
  • “Leeftijd verdwijnt. Hoezo doelgroep? Mijn ‘dans-verloofde’ is 82 jaar, wat een kanjer! We lachen en leven ons uit”.
  • “We maken samen een voorstelling, en wat voor een! Inclusief zenuwen voor het doek op gaat. Toi, toi, toi. En daar gaan we, hier zijn we: de Gouden Dansers. Dat u het maar even weet”.

 

Gouden Dans is een samenwerking van Gouden Dans, Phoenix Cultuur, Ons Welzijn en
Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade.