Noordkade Luistercafé Theatereditie

Robert Long
DE ZANGER VAN PRIKKELENDE TEKSTEN
vr 3 mei ’24 20:30
vr 3 mei ’24
20:30

Hommage aan het Nederlandse theaterlied met muziek én verhalen. 

Deze speciale theatereditie van Noordkade Luistercafé staat in het teken van Robert Long.

In 1974, verscheen het album Vroeger Of Later van Robert Long (pseudoniem van Bob Leverman). Rebelse liedjes tégen kerk en kapitaal en vóór seksuele vrijheid. Een half miljoen exemplaren gaat over de toonbank. Ook zijn volgende albums zijn kassuccessen. Maar… hij overlijdt in 2006, pas 63 jaar oud en nog vol plannen. Inmiddels lijkt zijn repertoire vergeten. Ten onrechte.  Precies vijftig jaar na het verschijnen van die roemruchte plaat staan we uitgebreid stil bij zijn leven en zijn werk.

OVER HET LUISTERCAFÉ

Teun Beurskens, Ramon Chatrer en Bas van de Ven, alle drie in 2019 afgestudeerd aan de Bossche Koningstheateracademie, brengen speciaal voor ons theater hommages aan grote auteurs, componisten en vertolkers van het Nederlandse theaterlied. Bij iedere Luistercafé Theatereditie zijn zij, wisselend van formatie, aanwezig. Samen met cabarethistoricus Frank Verhallen en bibliotheekmedewerker Sonja van den Heuvel duiken zij in het leven en repertoire van de hoofdpersoon en schetsen daarmee een prachtig portret. 

Dit is een De Blauwe Kei-productie in samenwerking met Bibliotheek Veghel en Cultuur Haven Veghel. Er is ook een Noordkade Luistercafé Theatereditie op 3 november (Willem Wilmink) en 2 februari (Adèle Bloemendaal).