Scapino Ballet

Origin
HOOG TECHNISCH NIVEAU EN DANSPLEZIER
do 16 mei ’24 20:15 - 22:15
do 16 mei ’24
20:15 - 22:15

Een opwindende voorstelling met invloeden uit Chinese dans, Israëlische volksdans en moderne dans.

Voor Origin haalt artistiek directeur van Scapino, Ed Wubbe, twee bijzondere internationale choreografen naar Nederland: Gong Xingxing en Lior Tavori. Deze jonge makers zijn hier nog onbekend, maar dat gaat snel veranderen. Het werk van de Chinese Gong Xingxing is bijzonder vanwege de grote fysieke controle en de emotionele lading. De Israëlische choreograaf Lior Tavori gebruikt zijn achtergrond in volksdans voor een stuk waar het dansplezier van afspat.

Onderdeel van

OVER

Het nieuwe dansstuk van Gong Xingxing, Kiss The Darkness, vraagt een hoog technisch niveau van de dansers vanwege de combinatie van fysieke controle en sierlijke ontspanning. Samen met de voelbare emotionele lading weet zij de aandacht van de kijker stevig vast te houden. Xingxing behoort tot de nieuwe generatie choreografen die in China op succesvolle wijze moderne dans naar een groter publiek weet te brengen.

Daartoe behoort ook de Israëlische choreograaf Lior Tavori die, behalve voor zijn eigen gezelschap, veel stukken maakt voor Chinese dansgezelschappen.  Lior maakte voor Origin het stuk Killing The Butterfly.

INLEIDING

In de inleidingen van Scapino Ballet Rotterdam wordt op een interactieve en beeldende manier verteld over verschillende aspecten van de voorstelling. Denk hierbij aan thematiek, werkwijze van de choreograaf, toneelbeeld en muziekkeuze. De inleiders zijn bevlogen en enthousiaste vertellers die Scapino’s unieke bewegingstaal en werkwijze tastbaar maken voor een breed publiek.