Tár

Drama over macht en #metoo
FILMHUIS
ma 6 mei ’24 20:15
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
ma 6 mei ’24
20:15

Strak gecomponeerd portret van een neurotische topdirigent.

Cate Blanchett speelt Lydia Tár, de grensverleggende dirigent van een groot Duits orkest. We ontmoeten Tár op het hoogtepunt van haar carrière, terwijl ze zowel een boekpresentatie als de langverwachte live uitvoering van Mahlers Vijfde Symfonie voorbereidt. In de daaropvolgende weken begint haar leven zich op een bijzonder moderne manier te ontrafelen. Het resultaat is een verschroeiend onderzoek naar macht en de impact en duurzaamheid ervan in de huidige samenleving.

Tár is een echte slow burn, een film die traag begint en naar een grande finale toewerkt. De film kreeg zes Oscarnominaties, waaronder die voor Beste Actrice voor hoofdrolspeelster Cate Blanchett, en talloze vijf-sterren recensies.

Wil je deze film bestellen? Klik dan op de gele button (20:15).

 

REGIE
Todd Field
CAST
Cate Blanchett, Nina Hoss, Noémie Merlant, Julian Glover, Mark Strong, Sophie Kauer, Sylvia Flote, Allan Corduner
SPEELDUUR
158 min
LAND
VS
  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Quotes

“Cate Blanchett is perfect lead in delirious, sensual drama” (The Guardian).
“In het grandioos goede Tár worden de regels en afgronden van de macht minutieus verkend. Cate Blanchett speelt de rol van in opspraak geraakte dirigent met virtuositeit én tragiek” (Volkskrant).
“Cate Blanchett is weergaloos als dirigent in Tár” (Parool).
“Tár is net zo gecomponeerd als een goed muziekstuk, met een tempo en ritme dat op de juiste momenten varieert” (filmvandaag.nl).
“Een belangrijke film die gezien moet worden, want wat is ze goed: Miss en Grande Dame Cate Blanchett, die een magistrale prestatie neerzet. En dan hebben we het nog niet eens over sterke bijrollen en de prachtige muziek gehad” (gids.nl).
“Tár kreeg zes Oscarnominaties, waaronder, zeer terecht, eentje voor Blanchett, die volledig verdwijnt in de monsterlijke maestro” (vprogids.nl).

Een film die de kijker wil dwingen genuanceerd te denken.

AD