Iris Hond

Dust Awakened By Dawn
De innerlijke (muziek)wereld van Iris
vr 22 nov ’24 20:15
vr 22 nov ’24
20:15

Iris Hond in haar meest intrigerende vorm: puur, rauw, en ontwapenend.

Na meerdere concerttournees en bewonderde uitvoeringen van Ludovico Einaudi's muziek, is Iris klaar voor haar nieuwe album Dust Awakened By Dawn en bijbehorende tournee. Voor het album ging Iris op zoek naar de ware weerspiegeling van wie zij is. De uitkomst is een eerlijk, intiem en sympathiek geluid dat het publiek raakt en uitdaagt bij zichzelf naar binnen te kijken.

Iris: “Elke ochtend als ik wakker word, ga ik gelijk achter de vleugel zitten en stort ik mijn pure, ongefilterde emoties in mijn muziek. Deze melodieën, die ik altijd als te persoonlijk heb beschouwd om te delen, zijn een ware weerspiegeling van wie ik ben, zonder opsmuk of masker. Ik neem mijn publiek tijdens deze tour mee in mijn innerlijke wereld.”

Onderdeel van

OVER

Iris overstijgt de hokjes in de muziekwereld; ze heeft haar eigen unieke pad uitgestippeld. Omarmd door grootheden zoals de Italiaanse pianist en componist Ludovico Einaudi, ontvangt Iris ook applaus van degenen die vaak over het hoofd worden gezien, zoals dak- en thuislozen. Ze heeft het vermogen om diep te verbinden met mensen. 

Iris treedt op in klassieke zalen als het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam, maar voelt zich net zo thuis in popzalen en op festivalpodia. Voor haar is het delen van haar muziek niet beperkt tot conventionele ruimtes; ze is even toegewijd aan het brengen van live muziek naar plaatsen waar de toegang beperkt is, zoals gevangenissen, ziekenhuizen en daklozenopvangcentra. Deze missie wordt ondersteund door de Iris Hond Foundation.