The CineMusic Experience

Filmmuziek Live In Concert
Uniek in Nederland
ma 30 dec ’24 20:15
ma 30 dec ’24
20:15

De mooiste filmmuziek gecombineerd met (film)verhalen van René Mioch.

In deze unieke theatervoorstelling speelt een 36-koppige orkest filmmuziek van meer dan 20 wereldberoemde speelfilms. Om de beleving compleet te maken, hangt achter het orkest een groot wit doek van bioscoopkwaliteit, waarop de mooiste fragmenten uit de films te zien zijn. De filmscènes vormen een samenvatting van de film en zijn zo gesneden dat ze perfect passen op de muziek. 

Welke films deze avond voorbijkomen blijft nog een verrassing. Het is een sensationele mix van klassiekers en nieuwe kaskrakers, actie en romantiek, fantasy en waargebeurd.

Het orkest speelt alle arrangementen live en door de combinatie met de filmbeelden, de lichtshow en de intieme sfeer van het theater, word je helemaal in de film getrokken. Het orkest weet elke emotie naar boven te halen. Dus reken op kippenvel, spanning, een lach, maar ongetwijfeld ook een brok in je keel. 

De avond wordt gepresenteerd door filmjournalist René Mioch. Mioch zit al 40 jaar in het vak, en heeft alle grote acteurs, regisseurs en componisten uit de filmindustrie gesproken. Tijdens deze concertshow deelt hij zijn ervaringen en vertelt hij de leukste anekdotes over de films en de muziek.