Henry van Loon

Keanu
Energiek, droogkomisch en absurd
do 13 mrt ’25 en vr 14 mrt ’25
do 13 mrt ’25
en
vr 14 mrt ’25

Henry schuwt geen enkel taboe en in zijn woordkeuze is hij ongeremd. 

Keanu is een theatrale biopic waarin waarschijnlijk met geen woord over Keanu Reeves gepraat zal worden!  

In Keanu gaat Henry van Loon dieper in op de overeenkomsten tussen de Amerikaanse acteur Keanu Reeves en hemzelf. Keanu Reeves schitterde in films naast sterren als Charlize Theron en Al Pacino, en Henry van Loon niet. Keanu is een unieke voornaam en betekent ‘koele wind over de bergen’. Henry (afgeleid van Hendrik, een van de meest voorkomende Germaanse voornamen) betekent ‘woonerf’. Henry is in het bezit van een vintage shirt met de afbeelding van Keanu Reeves erop. Keanu Reeves weet voor zover bekend niet eens van het bestaan van Henry af. 

Maar waarschijnlijk hebben zowel Keanu Reeves als Henry als jij weleens het gevoel dat je vastzit in een Matrix. Alsof de wereld een simulatie is. Een montage van onzinnige, nutteloze, inwisselbare momenten, waar je maar op één manier uit kunt ontsnappen: Lachen. Heel. Hard. Lachen. 

Kom ook. Take the blue pill en beleef de meest hilarische avond van je leven. Of take the red pill, en blijf thuis op de bank zitten jammeren. 

Vorig seizoen was Henry in ons theater te zien in zijn voorstelling Jannie The Show Dog, ons publiek waardeerde deze voorstelling met een 8,2.

Onderdeel van

Van Loon overtuigt met kwetsbaarheid, meligheid en absurdisme

NRC