Ons Moeder

Een Intieme Keukenvoorstelling Over Moeders
Schuif aan in de keuken vol verhalen
do 1 mei ’25 20:15
do 1 mei ’25
20:15

Over (Bossche) moeders en de zoektocht naar de overeenkomsten tussen moeders in verschillende culturen.

Ons Moeder is, jawel, een show gewijd aan moeders. Van alle onzekerheden in het leven kun je er van één zeker zijn: we hebben allemaal een moeder. Zij heeft je negen maanden gedragen en verdroeg de pijn om je geboren te laten worden. Zij gaf je te eten, voedde je op en zat naast je bed wanneer je ziek was. Zij is jouw voorbeeld. Of juist precies het tegengestelde van wat je wil zijn. En toch sijpelt zij telkens ergens door in je eigen gedrag.

Iedereen heeft dus een moeder, maar iedereen gaat hier anders mee om. In Ons Moeder gaat Paleis Voor Volksvlijt op zoek naar de moederrol in verschillende culturen. Welke slaapliedjes werden er gezongen? Hoe werd er gepraat over liefde? Hoe strafte moeder? Wat was haar lievelingsrecept? En haar diepste droevige geheim?

Het publiek schuift aan in de keuken bij de actrices Evrim Akyigit en Sabine Beens. Samen spelen en dansen ze, vertellen ze hun verhalen en tonen ze de verschillen en overeenkomsten van hun moeders uit alle windstreken. Om er zo (weer) achter te komen dat ze niets zijn zonder hun moeder!

Om de intimiteit van deze voorstelling te versterken, neemt een deel van het publiek plaats op het podium. De voorstelling wordt daarom ongeplaceerd verkocht.

Onderdeel van