Fred Delfgaauw

Broos
Verrassende verhalen en humor
wo 30 okt ’24 20:15
wo 30 okt ’24
20:15

Ontroerende voorstelling over de zorg met poppen als echte personages.

Meesterpoppenspeler Fred Delfgaauw werkte tijdens corona als vrijwilliger in een instelling voor ouderenzorg. Daar heeft hij aangrijpende, maar ook humoristische verhalen verzameld. Van bewoners, personeel, vrijwilligers en mantelzorgers. Dat inspireerde hem tot de voorstelling Broos. 

Broos gaat over de last van het ouder worden en oud zijn. Samen met anderen die voor hen zorgen, probeert men er het beste van te maken. Meesterverteller Fred Delfgaauw brengt kleurrijke personages tot leven in herkenbare, verrassende, vrolijke en ontroerende scènes die hun verhalen vertellen.

In de voorstelling wordt heel herkenbaar gemaakt hoe breekbaar zorg is. Broos is een liefdevol eerbetoon aan allen die onvermoeibaar doorgaan en vaak ondergewaardeerd worden. 

Delfgaauw is niet uit te leggen. Je MOET hem zien, je MOET hem meemaken

Volkskrant
  • “Delfgaauws gasten bestaan slechts uit een masker met een karakteristieke kop en een bovenlijf met armen (ontworpen door Kathelijne Monnens), maar zijn waarachtige karakters. Je gelooft hen direct. Ze trekken de kijker in hun verhaal mee en roepen sterke emoties op. Ze zijn fragiel in hun lijf, broos in hun brein, kwetsbaar in hun hele wezen” (Theaterkrant)