Glorious Bodies

Piet Van Dycke | Circumstances
Van choreograaf Piet Van Dycke
wo 29 jan ’25 20:15
wo 29 jan ’25
20:15

Een fysieke, ontroerende en hoopvolle circus- en dansvoorstelling over de draagkracht van ons lichaam. 

Glorious Bodies, van choreograaf Piet Van Dycke, gaat over zien en gezien worden en over de grens tussen klassiek en hedendaags circus. Zes acrobaten tussen de 53 en 67 jaar, allen met een verleden in het klassieke(re) circus, laten zien dat leeftijd slechts een getal is. Circushistorie gearchiveerd in het lichaam. 
 
Veroudering is nog steeds een taboe-onderwerp in onze samenleving en al zeker binnen de circuswereld. Net zoals topsporters, stoppen de meeste acrobaten na een bepaalde leeftijd met intensief trainen. Hoe transformeren die perfecte lijven? Kan je als mens ooit vrede sluiten met je eigen lichaam? Kan je volledig in harmonie zijn? Glorious Bodies werpt op een bijzondere manier licht op het proces van veroudering. Iets wat ons allemaal overkomt, nu, op dit moment. 

De voorstelling vertrekt vanuit partneracrobatiek en beweging. Het doorbreekt clichés rond de oudere generatie. Een indrukwekkende, charmante en humoristische voorstelling die laat zien tot wat de mens en het menselijk lichaam in staat is en daar staat duidelijk geen leeftijd op.

Vorig seizoen stond de voorstelling Exit van choreograaf Piet Van Dycke in ons theater. Deze voorstelling kreeg van ons publiek een 9,2.

Over Circumstances
Circumstances is het circus- en dansgezelschap onder artistieke leiding van Piet Van Dycke. Circumstances ontwikkelt, produceert en verspreidt woordeloze, impactvolle circus- en dansvoorstellingen, waarbij Van Dycke als choreograaf samenwerkt met circusperformers. Er wordt altijd in/voor/met andere Circumstances (omstandigheden) gecreëerd: locatie- en/of theatervoorstellingen vanuit verschillende circusdisciplines, met kinderen/jongeren/ouderen, voor verschillende doelgroepen.

Piet Van Dycke
Piet Van Dycke werkt als dans- en circusmaker, performer, coach en docent bij verschillende kunstorganisaties. Zo is hij al enkele jaren actief bij dOFt, fABULEUS, Cie Woest, TeaTime Company en LAP. Hij studeerde in 2018 als choreograaf af aan de Fontys Hogeschool Voor De Kunsten in Tilburg. Daarna werkte hij onder PLAN, een ontwikkelingsplatform in Brabant. Hij won de Jacques De Leeuw prijs in 2018, werd gekozen als ‘meest beloftevolle maker’ door recensenten Wendy Lubberding en Annette Embrechts in zowel 2019 als in 2020 en won de BNG Bank Dansprijs 2021.