Nashville@Noordkade

Met Def Americans, Erik Neimeijer, Stephanie Struijk en Melanie Ryan
Een hele avond Nashville sound
za 7 dec ’24 20:00
za 7 dec ’24
20:00

Een theaterconcert in festivalsfeer speciaal voor en door ons samengesteld.

Nashville, Tennessee, is dé hoofdstad van country- en westernmuziek! De stad heeft altijd een thuis gegeven aan menig bekend en onbekend countrytalent, en heeft vele muzikanten geïnspireerd. Dat is vandaag de dag nog steeds zo. Ook voor de muzikanten van onze ‘festival’-voorstelling Nashville@Noordkade.

In deze vierde editie verzorgen Erik Neimeijer, Stephanie Struijk, Melanie Ryan en Def Americans een compleet programma met songs én de verhalen achter de songs. 

Na een welkomstwoord en een introductie van alle artiesten treden Erik, Stephanie en Melanie drie keer op in verschillende zalen; het publiek gaat dus van zaal naar zaal. Na die optredens is het tijd voor Def Americans. De avond wordt afgesloten met een optreden van alle artiesten samen. Tot slot is er in de Afzakkerij nog gelegenheid om na te praten en te borrelen.

  • Inclusief een drankje

Erik Neimeijer
Zanger/gitarist/pianist en kunstschilder Erik Neimeijer vertelt de mooiste verhalen en zingt de prachtigste liedjes van onder andere Johnny Cash, Willie Nelson, Waylon Jennings en Kris Kristofferson. Hij wordt daarin bijgestaan door toetsenist Axel Zwinselman.

Stephanie Struijk
Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhalen in liedjes. Misschien ken je haar nog onder de naam Stevie Ann. Ze bracht op 18-jarige leeftijd haar debuutalbum uit, waarmee ze onder andere op Pinkpop stond. Haar nieuwe album heet Dezelfde Zon en is haar derde Nederlandstalige studioalbum.

Melanie Ryan
Singer-songwriter Melanie Ryan is een dromenjager met een innerlijke criticus. Deze onderwerpen klinken ook door in haar muziek. Met stemmige gitaren en energieke mandolien- en banjopartijen neemt ze je mee op muzikale reis naar haar ‘roots’ en de liefde. De muziek van Melanie is een samensmelting van pop-, americana- en folkmuziek, verwoord op de eerlijke Nashville-style storytelling manier. Je kunt Melanie kennen van verschillende zangcompetities, waaronder We Want More.

Def Americans
Def Americans staat vanaf het ontstaan in 2007 garant voor een authentieke en integere Johnny Cash show. De Eindhovenaren weten de swing, sfeer en rebellie van een optreden van The Man In Black goed te raken. Moeiteloos schakelt Def Americans tussen Cash’ rockabillykrakers op het Sun-label, de rebellie van de Folsom Prison- en San Quentin-live-albums en de broze, kale sfeer op de American Recordings.