THEATERPROGRAMMA BEKEND

Het theaterprogramma 24-25 is bekend! We presenteren een heerlijk programma, met indrukwekkende muziek, bekende (cabaret)namen én grote talenten, heel veel toffe jeugdvoorstellingen en ‘anders-dan-anders’ theater. Ook wordt er dit jaar stilgestaan bij 80 jaar vrijheid én zijn er mooie plannen voor de jongste bezoekers.

Dinsdagavond hadden de Vrienden van de Blauwe Kei de primeur tijdens de jaarlijkse Vriendenavond. Directeur Harry Vermeulen was verheugd om te zien dat deze trouwe groep theaterbezoekers het laatste jaar opnieuw gegroeid is. “Het is mooi dat zo veel mensen ons weten te vinden. We willen de drempel graag laag houden en ervoor zorgen dat iedereen naar het theater kan. Daarom starten we dit seizoen met een nieuw project: we pakken GROOTS uit voor de kleintjes”. 

Wat kunnen de kleintjes dan verwachten? Aankomend seizoen worden er negen voorstellingen aangeboden die gratis toegankelijk zijn voor kinderen tot en met 12 jaar. Volwassenen betalen wel een ticket. Rondom de voorstellingen wordt een uitgebreid randprogramma georganiseerd. Daarnaast is bij een aantal voorstellingen een gebarentolk aanwezig én zijn er meerdere voorstellingen zonder of met weinig woorden, zodat ook mensen die de taal niet spreken, naar het theater kunnen. Alle informatie en de voorwaarden zijn hier te vinden.

En er is nog veel meer te zien voor jeugd. Kinderhelden Juf Roos en Fien & Teun komen langs, net als Monique Smit en De Kleine Zeemeermin. Wacht ’s Even is al geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden en de Efteling speelt een voorstelling voor iedereen boven de 1.20 meter!

De Noordkade ademt muziek en wij blazen daarbij een stevig partijtje mee. Denk aan grootse concerten van onder andere Iris Hond, Frank Boeijen en Ilse DeLange, de allerbeste tributes (van Bouke tot de Bee Gees), het betoverende koor Anúna in de Koekbouw en MTV Unplugged in de Grote Zaal. Andere muzikale highlights zijn de terugkeer van  Philzuid in de Koekbouw en het 36-koppige orkest van Cinemusic.

Cabaret heeft bij ons een prominente plek. Het programma zit dan ook vol grote namen, zoals Bert Visscher, Henry van Loon, Pieter Derks en Christel de Laat. Daarnaast ‘ontploft’ het programma bijna van het talent. Met onder andere Valentine Tóth, Luuk Ransijn en Lotte Velvet zijn de grote talenten in de Blauwe Kei te vinden. Houd ze in de gaten, je gaat er nog veel van horen.

Ook dit seizoen bieden we drie spraakmakende Op De Huid series aan, met daarin anders-dan-anders voorstellingen die je ontroeren, verrassen, vermaken, je blik verruimen of je aan het denken zetten. Inclusief een gratis randprogramma en jaarlijks een excursie naar een theatermaker. Avontuurlijke theaterliefhebbers die het lastig vinden om een keuze te maken uit het grote aanbod, kunnen ook kiezen voor de Avonturenserie.

In de Blauwe Kei word je ‘per seconde wijzer’ bij een van de boeiende en leerzame theatercollege’s, over onder andere de Amerikaanse verkiezingen oorlog of Formule 1.

Het succesvolle dansgezelschap  Oxygen komt in 24-25 terug. Dansliefhebbers kunnen daarnaast onder andere genieten van ISH Dance Collective of van Glorious Bodies, dat laat zien dat leeftijd slechts een getal is.

Ook filmliefhebbers komen aan hun trekken. Er zijn 12 films geprogrammeerd in het Filmhuis, ook voordelig te reserveren in een serie.

Een flonkerend en gevarieerd theaterprogramma dus, en dan zijn grote namen als Tineke Schouten Släpstick en Robèrt van Beckhoven nog niet eens genoemd! Bekijk hier het volledige programma.

VERKOOPPERIODE
Vrienden van de Blauwe Kei kunnen al bestellen vanaf woensdag 15 mei 17.00 uur, de losse verkoop start vrijdag 17 mei om 17.00 uur.